A napelemes rendszerek méretezése az egyik legfontosabb kérdés.

Szponzorált tartalom

https://napelempalyazatok.hu/blog/napelemes-rendszer-meretezese

https://napelempalyazatok.hu/blog/napelemes-rendszer-meretezese

Napjainkban egyre többen teszik le voksukat a környezetvédelem mellett, egyre többen döntenek úgy, hogy szeretnének tenni azért, hogy bolygónkat kíméljük. A környezetvédelem egyik alapja az, hogy megújuló energiaforrásokat használunk, így nem terheljük túl a környezetet. Gondoljunk csak az elektromos autókra, vagy a napelemes rendszerekre. A https://napelempalyazatok.hu/blog/napelemes-rendszer-meretezese nagyon fontos kérdés, ha rászánjuk magunkat, hogy napelemeket szereltetünk fel a házunkra.

A https://napelempalyazatok.hu/ ingyenes helyszíni felméréssel várja az ügyfelek jelentkezését. Hisz minden itt, az alapoknál kezdődik. Ehhez elég egy űrlapot kitölteni a honlapjukon, ezzel már meg is tettük az első lépést. Az első lépést afelé, hogy védjük környezetünket, és hogy függetlenedjünk az áramszolgáltatótól. Akik napelemes rendszert telepítenek, általában takarékossági célból teszik, lehet szó akár családi házról, akár egy ipari létesítményről. Ahhoz, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni a rendszerből, bizony profi szakemberek kellenek.

Nagyon fontos ugyanis, hogy a rendszer tökéletesen a mi igényeinkre legyen szabva. Ezért is kérhetjük ingyenesen a https://napelempalyazatok.hu/nál az ingyenes helyszíni felmérés. Hiszen ilyenkor nagyon sok mindent megnéznek a szakemberek. A ház tájolását, a tető dőlésszögét, azt, hogy milyen állapotban van az ingatlan. Hogy mennyi áramot fogyasztunk, és így tovább. Egyébként az első lépés a napelem tervezésekor az az, hogy megnézzük, hogy egy év alatt mennyi áramot fogyasztunk. Ez az a kiindulópont, ahonnan el lehet indulni.

Természetesen mivel a napelemek hosszú távon szolgálnak majd bennünket, így már a tervezéskor is gondolnunk kell a jövőre. Például arra, hogy az elkövetkező öt-tíz évben megnő-e majd valamilyen módon az áramfogyasztásunk. Például vásárolni szeretnénk egy elektromos autót, amit aztán otthon szeretnénk tölteni, akkor ezzel is kalkulálni kell. Vagy ha klímákkal szeretnénk felszerelni otthonunkat. A lényeg, hogy itt is a hosszú távú gondolkodás számít.

Gondoljunk csak bele! Ha alulméretezett a napelem rendszerünk, akkor bizony nem felejthetjük el az áramszámlát, a későbbi bővítés pedig csak egy bizonyos határig lehetséges. Ha viszont túlméretezzük, akkor ugyan marad a napelemek által megtermelt áramból, viszont így a kezdeti költségeink magasabbak lesznek. Tehát hosszabb távon a beruházás később térül meg. Ezt ugyebár senki sem szeretné. A gondos tervezés, az alapos átgondoltság tehát alap, ha valaki napelem-rendszer telepítésébe vágja a fejszéjét.

Mivel magának a rendszernek a telepítése gyakorlatilag egy nap alatt megvan, ezért nem érdemes siettetni a dolgokat. Alaposan meg kell tervezni, át kell gondolni. A https://napelempalyazatok.hu/blog/napelemes-rendszer-meretezese mellett azonban az is nagyon fontos, hogy tudunk-e valamilyen pályázati támogatást igénybe venni a napelem rendszerünk kiépítéséhez.

A jó hír, hogy igen, a napelemek telepítéséhez sokféle pályázat áll rendelkezésre. Vannak például nulla százalékos hitelek, melyek törlesztő részlete egy átlagos villanyszámla díja, miután azonban lejárnak a részletek, többé nem kell áramdíjat fizetni. Bizonyos esetekben vissza nem térítendő támogatást is lehet igényelni napelemes rendszerek kiépítésére. Mindezekről a https://napelempalyazatok.hu/ honlapon bárki tájékozódhat, és ha már itt jár, kérheti az ingyenes helyszíni felmérést is.