Kiút az alkoholizmusból: 28 nap és egy új élet.

Szponzorált tartalom

alkoholizmus

alkoholizmus

Az alkoholizmus soha nem egy ember, hanem a család betegsége. Ezért amikor a gyógyulásról van szó, akkor sem csak az egyénben, hanem az egész családban kell gondolkodni. Ezt vallja a felepulok.hu is, akik egy komplex programmal várják a gyógyulni vágyókat.

Sokszor ez a legnehezebb, felismerni, hogy baj van, hogy az az egy-két pohár már nem csak hétvégén esik jól, hanem már minden nap. És van olyan is, hogy nem is esik jól, de kell! Mert megjelennek a tünetek, az elvonás kínzó velejárói, a remegés, reszketés, a fájdalom és az ember már nem is tud másra gondolni, csak arra, hogy az alkohol kell. A Családi Felépülési Központban komplex módon kezelik a betegséget, vallják, hogy ez egy betegség. És ugyanúgy, ahogy azt sem hibáztatjuk, akinek eltört a karja, hogy milyen ember, nem veszekszünk fele, nem keltünk bűntudatot, így az alkoholistákkal sem ez a megoldás. Mert ez egy betegség, aminek van gyógymódja.

Ezen a különleges helyen, távol a nagyvárosok nyüzsgésétől, és messze a turisták látogatta helyektől van egy központ, ahol azoknak az embereknek segítenek, akik azt mondták, hogy most már elég. Most már szeretnének végre nemet mondani, szeretnének újra tiszták, józanok lenni, szeretnének egészségesen, boldogan élni családjuk körében. Szeretnék, ha az első nehézség után nem a pohár után nyúlnának, hanem tudnának a sarkukra állni, hogy ha stresszhelyzetbe kerülnek, akkor is ki tudják húzni magukat. És tudjanak nemet mondani. Olyan őszintén tudjanak nemet mondani, hogy közben azt érezzék, ez az egyetlen válasz az alkoholra.

A Családi Felépülési Központban egy 28 napos terápián vehetnek részt az alkoholbetegek. Itt olyanok vezetik a foglalkozásokat, akik maguk is felépülők. Érintettek vagy családtagok, akik már megjárták a poklok-poklát, akik tudják, hogy mi játszódik le az emberben. Olyan emberek ők, akikre rá lehet bízni az érzéseket, mert nem tankönyvekben olvastak az alkoholizmusról, hanem maguk is megtapaszalták.

Ezért más az ő segítségük. Nem csak fizikai testként tekintenek az emberre, hanem egy érző lényként, akinek a szívét, a lelkét is megtépázta ez a szörnyű függőség. De a felépülők tudják, hogy van kiút, van megoldás.

28 nap nem hosszú idő egy ember életében, egy alkoholista életében azonban ez a 28 nap sorsfordító. Egy olyan esély, amivel egy új életet nyerhet az ember. És nem csak ő, hanem a család is. Hiszen az alkoholizmus mindig családi betegség. Hisz ott van a házastárs, a gyerekek, adott esetben a szülők, akik napról napra szembesülnek azzal, hogy szerettüket egyre jobban kiszipolyozza, tönkreteszi a függőség. És ez nekik is fáj. Nagyon fáj, épp ezért általában a családtagok azok, akik először fordulnak szakemberhez, akik keresik a megoldás. Még olyankor is, amikor az érintett még nem látta be, hogy probléma van. Még megy az alkudozás, a fogadkozás, az elbagatellizálás, vagy épp a veszekedés.

A Családi Felépülési Központban minden szakmai és emberi segítség adott ahhoz, hogy a betegek szeretet   kigyógyuljanak az alkoholizmusból, hogy boldogan, józanul éljenek. Szeretetben és békességben élhessenek, egymást segítve.

Ha úgy érzed szükséged van a segítségre, keresd fel Te is bizalommal a felepulok.hu oldalt!