Vízvezeték szerelése gyors kiszállással!

Szponzorált tartalom

vízvezeték

vízvezeték

Csatornázás, vízelvezető vezetékek jó eséllyel minden házban találhatók. Ennek van fő és mellék ága, főképp a lakások esetén. Rendszeres ellenőrzésük nehéz, de nem lehetetlen egy megfelelő vízszerelővel. Gyorsszolgálat vízvezeték szerelés segítségével folyamatosan felügyelet alatt lehet a vízvezeték rendszer, így kevés eséllyel érhet minket meglepetés!

Csőtörés szinte minden napra jut, azonban azt már sokan nem tudják, hogy mit kell ilyenkor tenni. Természetesen első körben tárcsázni kell a szerelők telefonszámát, de addig is érdemes elzárni a fő csapot, hogy minél kevesebb víz vesszen kárba, hiszen azt attól még ki kell fizetni.

Emiatt is jó, ha tisztában vagyunk vele, merre is kell keresnünk a főcsapot, amit elzárhatunk vészhelyzet esetén. Általában a vízóránál van a belső főelzáró, ez az, amire nekünk szükségünk van csőtörésnél. A másik, amit tehetünk, hogy keresünk szigetelőszalagot, amivel addig is lezárhatjuk a szivárgó víz útját, de erre egy rongy is megfelelő.

A beépített vízvezeték a padlóban, előtétfalban és szabadon is futhat többek között. Mostanra persze számos anyag közül lehet választani azt ill.etően, hogy miből is készüljön a vízvezeték. Régen nem sok választás volt, az ólom volt a leggyakoribb, amire később rájöttek, hogy mérgező. Mostanra azonban ott a PVC, melyet legfőképp szennyvíz elvezetésére használnak, hiszen nagyon tartós. A rézcsövek költségesebbek, azonban nagyon hosszú élettartammal bírnak, tehát mindenképp előnyös választás vízvezeték kiépítéséhez.

Az alumínium- műanyag kombinációja jól alakítható és nagyon ellenálló, akár negyven év is lehet az élettartama. Hogy melyik cső volna az ideális a rendszer kiépítéséhez, arról megoszlanak a vélemények. Olykor felváltva, vegyesen is használják a fent felsorolt anyagokat. Arra azonban figyelni kell, hogy milyen típusú cső váltja a másikat.

Érdekesség, hogy mindegyik csőtípushoz más és más szerszámok kellenek, ha javításról van szó. A műanyagot egyre több helyen alkalmazzák, hiszen hőtágulása is nagyobb, mint társai. Érdemes jól tájékozódni azt illetően, hogy ha házat építünk vagy vízvezeték rendszert újítunk fel, hogy melyik anyagot érdemes választani, melyiknek mi az előnye és hátránya.