Jogtiszta, ingyenes képek a netről szabad felhasználásra.

Szponzorált tartalom

ingyenes képekTele van az internet képekkel, aminek a többségét, ha szeretnénk, egyből le is menthetjük, letölthetjük, ha megtetszik valamelyik. Ez eddig rendben is van, de mi van akkor, ha ezeket a képeket a továbbiakban fel szeretnénk használni?

 

Vagy semmi nem történik vagy egy csúnya pereskedés következik jogtalan felhasználás miatt. Ugye nem szeretnél ebbe a hibába esni?

 

Arra már sokan rájöttek, hogy a weboldal tartalmakhoz muszáj képet is társítani, mivel úgy látványosabb a felület és tovább az oldalon tarthatjuk az olvasót. Hogy nézne ki egy weboldal képek nélkül? Ha ezzel a céllal lenne szükséged képekere, akkor érdemes az ingyenes képek letöltése kategóriában keresgélni, amihez van pár nagyon szuper weblap, ahonnan jogilag szabadon tölthetünk le képeket és használhatjuk fel azokat.

 

Ezeken az oldalakon tényleg igényes, jó felbontású és minőségű fotókat találhatunk, ami nem csak a látvány miatt előnyös, de több szempontból tetszetősebbek. A Google mindenki barátja és nem árt “jóban lenni vele”, ha szeretnénk, hogy a netes bejegyzéseink jól látható helyen tűnjenek fel az adott kulcsszavakra és persze lehetőség szerint minél több látogatót hozzanak és tartsanak az oldalon.

Az ingyenes képek kapcsán előfordulhat, hogy valóban teljesen szabadon felhasználhatók, de az is lehet, hogy hivatkozni kell a forrásra a felhasználásnál. A harmadik variáció, hogy egyszeri díjat fizetünk, ami után korlátlanul használhatjuk a képet. Ezekkel a lehetőségekkel nem árt tisztában lenni a félreértések elkerülése érdekében. 

 

Most megemlítünk néhány weboldalt, ahol ingyenes képek találhatóak, amelyeket tényleg díjtalanul tölthetünk le: Unsplash, Pixabay, Pexels, Burst, Canva, Kaboompics. Persze rengeteg ilyen oldal van még, amelyekre ha kíváncsi vagy, a hwellkft.hu weboldalon bukkanhatsz rá. 

 

Van, ahol egyszerű regisztrációhoz kötik a felhasználást, azonban ez csekély ár azért, hogy minőségi képeket használhatunk saját célra. Nem mellesleg általában pár kattintással megvan a dolog, hiszen elegendő lehet a saját email fiókkal társítani.

 

Azt is érdemes megemlíteni, hogy olykor megéri fizetős képet használni, mert vannak azok az esetek, amikor egyszerűen nem felel meg egyik ingyenes kép sem az elképzeléseknek, de valami igazán profit, egyedit szeretnénk. Ilyenkor érdemes fizetni érte, ami sok esetben úgy néz ki, hogy egyszeri díj mellett használhatjuk fel a képeket korlátlanul.

 

A jogtiszta ingyenes képek kategóriában tehát megannyi lehetőség közül válogathatsz, amihez a H-Well Kft. is ad néhány tippet, hol érdemes keresgélni!