Exkluzív hétvégi program a Balaton partján – és közepén.

Szponzorált tartalom

hajóbérlés Balatonfüred

hajóbérlés Balatonfüred

Ti mit szoktatok csinálni, ha leugrotok a Balatonra? Strandoltok? Rokont látogattok? Túráztok? Bicikliztek? Vagy talán kalandparkba mentek és kipróbáltok egy bob pályát is? Ránk is ezek voltak általában igazak az elmúlt években. Azonban idén felfedeztem egy olyan lehetőséget, ami mindegyiknél jobb.

Minden úgy kezdődött, hogy felbosszantottam magam, hogy mennyire drága egy normálisabban kinéző, nem 40 éves „Zimmer Feri”, függetlenül attól, hogy hol nézem. Ezért kíváncsiságból rákerestem, hogy mennyibe kerül a hajóbérlés Balatonfüred térségében. Konkrétan leesett az állam.

Ez volt az a pont, ahol azt mondtam, hogy akkor ezt most foglalom le és nyomás vitorlázni a Balatonra. A baráti körben persze senkinek sem volt jogosítványa ilyen hajókra, de ez nem okozott gondot, mert kapitánnyal együtt is lehetett bérelni a vitorlást. Végig böngésztük a BalatonPRO honlapján, hogy milyen hajókkal rendelkeznek és arra jutottunk, hogy gyakorlatilag bármelyiket kapjuk, tökéletesen megfelel. Egyrészt, mindenkinek különleges, mert senki sem vitorlázott még korábban és hát ebből adódik, hogy senki sem aludt még vitorlás hajón korábban. Másrészt pedig valóban olyan jól felszerelt minden hajó, mintha egy apartmant foglaltunk volna le. Ennek cserébe még az az előnye is megvan, hogy mi döntjük el, hogy éppen hová parkolunk vele, honnan élvezzük a naplementét és/vagy a napfelkeltét, és hogy hol töltjük az éjszakát.

Azt hittem, kritikus pont lesz az alvás kérdése, mármint abból a szempontból, hogy majd lesz, aki külön szeretne a párjával. Na, most ebből se csinált senki problémát, valaki azt mondta, hogy még a fedélzeten is szívesen alszik, de egyébként van külön hálókabin is a hajókban. Egyébként is 8-10 személyes hajókról van szó, amire odamentünk a mi cukinak mondható 7 fős társaságunkkal, plusz a kapitány. Ebből adódóan nem számítottam különösebben zsúfolt tömegnyomorra – és igazam is lett.

Alapvetően a hajóbérlés Balatonfüreden már önmagában nagyon exkluzívnak hangzik, hiszen nézzetek körbe, milyen a kikötő, milyen az egész környezet. Azt hittük ez a top, ez lehet a legmenőbb kikötő a parton. Aztán 1-1 éjszakára továbbálltunk Alsóörsre és Siófokra is. Meg kell hagyni, hogy mindegyik kikötő épp ugyanolyan menő volt és barátságos, mint a füredi. Az volt a szerencsénk, hogy a szolgáltatónak – a BalatonPRO-nak – volt bérelt kikötő helye nem csak Balatonfüreden, hanem Siófokon, Alsóörsön és egyébként még Fonyódon is lett volna – csak odáig nem mentünk el. Ez azt jelentette, hogy csak fogtuk magunkat, behajóztunk az adott BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) kikötőbe, ott a kikötőmester fogadott bennünket és segített, hogy melyik helyre köthetünk ki. Ez az egész folyamat is nagyon barátságos volt és gördülékeny, na meg persze az is sokat segített, hogy a kapitányunk is mindent pontosan tudott.

Az is érdemel egyébként 1-2 szót, hogy mennyire jó fej volt a kapitány. Kicsit tartottunk tőle, hogy mennyire fogjuk tudni bevonni a társaságba, mennyire lesz nyitott a hülyeségeinkre. Nagyjából a harmadik mondat után feloldódott az ettől való félelem, mert nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot. Plusz hát végül is azért fizetjük, hogy azt csinálja, amit szeret. Ez talán nem lehet olyan rossz munka, hogy közben ne szeress új embereket megismerni. Úgyhogy újabb tíz pont a Griffendélnek. Az út elején hamar megkaptuk a szükséges oktatást, hogy jó matrózok legyünk, aztán már repültünk is ki a vízre. Egy kis fürdés, egy kis vitorlázás, aztán megint egy kis fürdés és megint egy kis vitorlázás. Nagyjából így teltek a napjaink és imádtuk minden percét.

Hogyha különleges nyaralást kerestek barátokkal, vagy családdal, akkor nagyon jó szívvel tudom ajánlani a hajóbérlést Balatonfüreden, vagy akár bármelyik másik pontján a Balatonnak, mert azon felül, hogy elképesztő izgalmas élmény, talán a tó közepéről a legcsodálatosabb ez a környék és ezt kár lenne kihagyni. A piszkos anyagiakról meg csak annyit, hogy ennyi emberrel is kedvezőbb volt hajót bérelni, mintha egy normális apartmant vettünk volna ki. Szóval ha vitorlázás, akkor BalatonPRO!