Az autókulcs programozás hogyan működik?

Szponzorált tartalom

autókulcs programozás

autókulcs programozás

Van úgy, hogy a kocsikulcs nem indítja az autót, pedig össze vannak programozva. Ez amiatt lehetséges, hogy elfelejtette a kódot, így nem reagál az autó a kulcsban lévő immobiliser vagy transponder chip jelre. Erre megoldás az autókulcs programozás, amihez szükség lesz a Car Pass nevezetű kártyára, ami tartalmazza azt a bizonyos kódot, amit be kell programozni a kulcsba.

Ha nem klónozható a transponder, akkor valahogy mégis meg kell oldani, hogy az autónk indításgátló rendszere reagáljon a kulcsra, felismerje azt. Erre való az autókulcs programozás, illetve abban az esetben, ha szeretnénk pótkulcsot csináltatni. Ha elfelejtette valamilyen okból a távirányító a kódját, akkor kelleni fog a pótkulcs, aminek a segítségével meg is van a korábbi minta, ami alapján fel lehet programozni a kulcsot.

Mindegy, hogy bicskakulcs, távirányító vagy okos kulcs esetén van erre szükség, ezek mind újrataníthatóak. Viszont amit nem lehet mellőzni, az a PIN kód, ami alapján a kulcs indítani tudja az autót. Ez a Car Pass kártyán található. Ha nincs meg ez a kártya, akkor az autószervizben több mint valószínű, hogy a megfelelő kódleolvasó eszközzel, diagnosztikai programozó segítségével ki tudják deríteni ezt a kódot. Az autókulcs programozás tehát többféle módon is megvalósítható, attól függően, milyen eszközök állnak rendelkezésre hozzá.